„Cultura, o punte între națiuni” – conferință organizată de euro-deputatul român Maria Grapini la Bruxelles

Conferința „Cultura, o punte între națiuni” a fost organizată de euro-deputatul român Maria Grapini, la Parlamentul European, sediul din Bruxelles, la 7 februarie 2023, în chiar ziua celebrării a 31 de ani de la semnarea Tratatului de la Maastricht care insitutia crearea Uniunii Europene. Motto-ul conferinței a fost: „ Prin cultură putem să ne cunoaștem mai bine ca națiuni, să ne înțelegem și să apărăm Pacea!”

Conferința a avut două paliere principale: „Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023”, respectiv lansarea cărții autorului Zoltan Kovacs, intitulată „File din istoria Timișoarei”, cu 365 pagini, construită asemeni unui calendar. Cartea, rodul a trei ani de muncă intensă a autorului Zoltan Kovacs a fost prezentată și a fost analizată de către prof.univ.dr. Adrian Cioroianu, istoric, fost Ministru de Externe, fost ambasador al României la UNESCO, Directorul Bibliotecii Naționale a României.

La conferință. au luat cuvântul: în ordinea virbitorilor: Maria Grapini, Iratxe Garcia Perez, Lauriane Bertrand, András Istvan Demeter – secretar de stat în Ministerul Culturii din România, Pedro Silva Pereira vicepreședinte al Parlamentului European, Victor Negrescu- vicepreședinte comisia CULT, Marcel Ștefan Sima – ministru consilier în cadrul Ambasadei României, ES doamna Iulia Matei ambasador al României la Uniunea Europeană, Hanes Heide – Europarlamentar comisia CULT, Iuliu Winkler – europarlamentar român.

La eveniment a participat și Radu Cristian Sumanaru, Președintele Asociației RomÉtoile.

Articolul „Cultura, o punte între națiuni” – conferință organizată de euro-deputatul român Maria Grapini la Bruxelles apare prima dată în Stirile Banatului.

Lasă un răspuns