Înființare Centru de Reziliență și Mobilizare Comunitară la Timișoara

Primăria Timișoara a decis să implementeze înființarea și dotarea unui Centru de Reziliență și Mobilizare Comunitară. Acest centru este localizat lângă Gara de Nord din municipiul Timișoara pe Bulevardul General Ion Dragalina, nr. 38-42. Locația aparține municipalității care în parteneriat cu toate Cluburile LIONS din Timișoara a reușit în decembrie 2022, renovarea spațiului. În cazuri excepționale, acest centru considerat a fi o premieră pentru România, va deveni un nucleu de implicare a societății civile capabile să ofere un răspuns rapid la o posibilă situație extremă în care capitala Banatului ar fi implicată.

Primăria Timișoara a declarat: „Pregătirea e cheia succesului și, de aceea, am deschis un centru care să mobilizeze comunitatea locală în situații de criză și care să facă Timișoara un oraș rezilient. Este unic în România. Ce am învățat din acești ultimi ani este că România nu e pregătită pentru situații excepționale, iar statul se mișcă foarte greu când inimaginabilul devine realitate. La începerea agresiunii rusești împotriva Ucrainei, societatea civilă s-a mobilizat exemplar ca să-i sprijine pe ucrainenii care au fugit din calea războiului, dar fără o coordonare centrală. Nimeni nu a așteptat după stat. Din aceste lecții învățăm și vrem ca Timișoara să fie pregătită pentru următoarea criză majoră, fie că e pandemie sau val de refugiați sau altceva”.

Reziliența este un termen specific Rezistenței Materialelor și înseamnă capacitatea de revenire la o formă apropiată de cea inițială a unui corp sau obiect asupra căruia s-a intervenit cu o forță menită să-i schimbe forma. În sens politic, reziliența este capacitatea de revenire după o situație de urgență sau de criză.

Articolul Înființare Centru de Reziliență și Mobilizare Comunitară la Timișoara apare prima dată în Stirile Banatului.

Lasă un răspuns