Elevii din județul Timiș își vor testa nivelul cunoștințelor pentru absolvirea claselor terminale de gimnaziu și liceu

Zilele de 30 și 31 ianuarie pentru elevii dinclasele a VIII-a și a XII-a, județul Timiș vor fi unele cu emoții. Ei vor susține simulări pentru Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureat, după cum anunță ISJ Timiș.

Abandonul școlar la finalul gimnaziului dar și prin nesusținerea Bacalaureatului sunt în creștere. Aceste simulări au darul de a stimula spiritul de competiție și de autodepășire.

ISJ Timiș a declarat: „Scopul acestei simulări este de a oferi elevilor, profesorilor și părinților un feedback asupra performanțelor de care educabilii sunt capabili din acest moment. Suntem de părere că este oportună această perioadă, întrucât timpul care s-a scurs de la începutul anului școlar este considerabil, iar simularea națională, după cum bine știți, se desfășoară, cel mai probabil, peste două luni. Astfel, elevii vor avea oportunitatea de a se autoevalua obiectiv și, împreună cu părinții și dascălii, să ia deciziile corecte în privința parcursului educațional și, implicit, personal, ulterior”

Articolul Elevii din județul Timiș își vor testa nivelul cunoștințelor pentru absolvirea claselor terminale de gimnaziu și liceu apare prima dată în Stirile Banatului.

Lasă un răspuns