Amenajarea livingului – Despre cele 3 zone esențiale

homelux.ro

Camera de zi reprezintă zona centrală din locuința ta, ce ar trebui să te întâmpine cu multă căldură și confort. Este încăperea în care trebuie să găsești armonia dintre design-ul de interior și funcționalitatea spațiului. De aceea, livingul tău ar trebui împărțit în 3 zone clar definite.

Mai jos, vei putea urmări descrierea și necesitatea celor 3 zone.

Iată cum trebuie să îți amenajezi practic și estetic livingul!

  1. Zona de relaxare

Zona de relaxare trebuie să fie situată în centrul încăperii. Încearcă să amenajezi un spațiu cât mai friendly pentru a te putea bucura de momente memorabile alături de familia ta. Elementele principale ale acestei zone sunt canapelele și fotoliile. Acestea trebuie să fie atât practice, adică confortabile, dar și să mențină design-ul întregii încăperi. Alege materiale fine în culori calde. În funcție de dorințele tale,  optează pentru unele ce să se potrivească cu întreaga temă a camerei. În plus ca și piese de mobilier, poți adăuga o măsuță de cafea mică ce să completeze armonios locul de relaxare. Pentru o atmosferă ambientală, acordă suficientă atenție corpurilor de iluminare. Dacă vei alege metoda de iluminare adecvată pentru spațiul creat, vei obține o atmosferă specială ce va contribui la ambianța camerei.

  1. Zona de divertisment

Pentru un living modern, adăugă o zonă pentru divertisment. Aceasta este potrivită pentru serile de film sau de jocuri video. Așadar, poți opta pentru achiziționarea unui televizor mare sau a unui proiector, ce să fie poziționat astfel încât să poată fi vizibil de toată lumea. Pentru partea audio, instalează un sistem special ce să fie de calitate pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută. Mai poți completa totul cu niște fotolii sau beanbag-uri confortabile în zona de divertisment. Ca și accesorii pentru joc, vei avea nevoie să achiziționezi câteva jocuri video, consolă și joystick-uri. Aceste detalii, cu siguranță, vor completa perfect toată zona.

  1. Zona de masă

Zona de dining este foarte importantă, deoarece este un spațiu dedicat luării meselor în familie. Pentru a crea momente cât mai frumoase și memorabile, acordă atenție detaliilor din această zonă. Pentru început, ocupă-te de alegerea unui mobilier. Masa pentru dining trebuie să fie aleasă cu atenție. În funcție de spațiul de care dispui, alege dimensiunile potrivite. O variantă mult mai accesibilă ar fi o masă ajustabilă pe care sa o poți regla în funcție de numărul de invitați. Legat de scaune, acestea trebuie să aibă un design special ce să se potrivească cu întreaga temă. Alege scaune pentru masă de pe homelux.ro, deoarece acolo găsești o gamă variată de modele și dimensiuni din care îl poți alege fix pe cel potrivit pentru nevoile tale. Ca și aranjamente, poți opta pentru cele florale pentru a adăuga o notă unică de prospețime întregului decor. Mesele în familie sunt un prilej minunat de comunicare și conectare, tocmai de aceea trebuie ca totul să se desfășoare într-un cadru special.

 

Acum că ți-ai format o idee despre cum ar trebui să arate livingul tău, trebuie doar să pui totul în aplicare. Pune-ți imaginația și creativitatea la bătaie pentru a obține un rezultat pe măsura așteptărilor tale.

Sursa foto:freepik.com

Lasă un răspuns